У міліції пояснили, за що затримали учасників недільних заворушень у Харкові

23.06.2014 10:23 Влада
фото з соцмереж фото з соцмереж
У 14 із 30 затриманих активістів двох мітингів у Харкові вилучили дубинки, складані ножі, залізні труби, газові баланчики, балаклави.

- У однієї дівчини було знайдено дві бити. Усі ці предмети вилучені в учасників з одного боку, які були ініціаторами заворушень, - сказав начальник Харківського міського управління міліції ГУ МВС України полковник міліції Олексій Бойко і додав, що у мітингувальників під Леніном не було при собі подібних речей.

За даними правоохоронців, 17-18 червня до Харківської мерії надійшли заяви від громадських організацій на проведення масових заходів, а саме від Всеукраїнського союзу радянських офіцерів, Всеукраїнського союзу жінок-працівниць “За майбутнє дітей України”, а також від харківського міського комітету КПУ. Загальна кількість учасників мала бути 1,5 тис. осіб. Суд своїм рішенням заборонив проведення масових заходів на площі Свободи. А 21 червня до ГУ МВСУ у Харківській області надійшла інформація, що біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудеться пікет і віче.

- Десь о 19.00 на віче євромайданівців деякі активісти закликали “розібратися з проросійськими представниками”. Правова оцінка цим людям дана, - сказав Бойко.

За словами Олексія Бойка, близько 200 людей із Євромайдану пішли до пам'ятника Леніну. Із метою недопущення кримінального правопорушення міліцією був виставлений кордон, який зупинив провокацію. Потім близько 30 активістів правоохоронці затримали для встановлення осіб та наступних дій. Усі правопорушники доставлені в райвідділ Київського району. Проти декотрих складені адміністративні акти.

Із заявою до міліції звернулася одна постраждала. У цьому випадку відкрито кримінальне провадження.

Затримані — усі харків'яни, їхній вік від 18 до 55, декілька осіб — раніше засуджені.

Від імені ГУ МВС України Олексій Бойко також перепросив за ті моменти, де міліціонери вчора перешкоджали роботі журналістів. Нині проводиться службове розслідування.

Нагадаємо, у неділю 22 червня в центрі Харкова відбулися сутички між прихильниками Євромайдану та Антимайдану. У результаті правоохоронці затримали 30 активістів мітингів.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта