У Валках створять опорну школу - Юлія Світлична

19.07.2016 12:30 Влада
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Про це повідомила перший заступник голови ХОДА під час робочої поїздки до Валківського району.

- Валківський ліцей імені Олександра Масельського отримав право стати опорною школою. Цей заклад буде оснащений всім необхідним для сучасного навчального процесу. Буде закуплено якісне обладнання для навчальних кабінетів, буде значно покращена матеріально-технічна база. На ці цілі з державного бюджету було виділено 3,5 мільйона гривень, - відзначила Юлія Світлична.

Директор Валківського ліцею ім. О. Масельского Віра Грєхова розповіла, що для вивчення іноземної мови в школу буде закуплено два лінгафонні кабінети. Також сучасною технікою будуть обладнані кабінети хімії, історії, української мови, математики. У кабінеті «Захист Вітчизни» з’являться мультимедійні проектори та дошки, а також персональні комп’ютери.

Також повідомляється, що Валківському ліцею, як опорному закладу, підпорядкують три школи-філії, що розташовані у сусідніх населених пунктах. У холі закладу буде встановлено інформаційно-аналітичний кіоск, який дасть можливість учневі отримати будь-яку інформацію: стосовно розкладу уроків, занять гуртків, різноманітних оголошень, додаткових матеріалів від учителів. На великому дисплеї дитина вводитиме своє запитання, і комп’ютерний комплекс відразу ж видасть відповідь.

- У Черемушнянській школі залишаться навчатися учні з 1-го по 4-й клас, у Гонтово-Ярській та Минківській – з 1-го по 9-й. Учні старших класів перейдуть навчатися саме до опорної школи. Учні середніх та молодших класів на шкільному автобусі зможуть їздити зі своїх шкіл до опорної на факультативи або окремі уроки, а також на наші творчі програми, - підкреслила Віра Грєхова.

Чудодійне джерело й метрові мурашники приваблюють туристів на Харківщину (ФОТО) 

За словами Юлії Світличної, з обласного бюджету виділені кошти на придбання шкільного автобуса, кабінету географії та на ремонт ліцею, до фінансування якого також планується залучити кошти районного бюджету.

- Ця школа отримає автобус вже у вересні-жовтні цього року. А необхідне сучасне обладнання буде встановлено до початку навчального процесу. Будемо сподіватися, що потужність цього закладу буде збережена. І якісний педагогічний колектив буде підвищувати рівень знань наших учнів, - підкреслила заступник голови ХОДА.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта