У військкоматах Харківщини почали рахувати нових солдатів

02.01.2013 10:57 Влада
фото Регіонального медіа-центру МОУ фото Регіонального медіа-центру МОУ
Стартувала приписна кампанія з обліку юнаків 1996 року народження.

З 2 січня по 31 березня хлопці 1996 року народження проходитимуть комісію до армії.

Юнаків оглянуть військові лікарі, психологи, поспілкуються військовослужбовці тощо. За інформацією регіонального медіа-центру МОУ, по завершенню приписної кампанії кожен неповнолітній підліток знатиме, в якому саме роді військ він зможе проходити службу, або ж причину зняття з військового обліку.


- До цього часу, мої підлеглі з усіх 22-х райвійськкоматів, розташованих в регіоні, підготували списки приписників та склали відповідні графіки відвідування нас допризовниками. Повістки юнакам вже виписані, розіслані по домашніх адресах чи підготовлені до відправки. Зауважу, щодо тих осіб, які своєчасно не прибудуть до місць приписки, накладатимуться адміністративні стягнення, - сказав військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Олексій Середа.


За словами командування Харківського обласного військового комісаріату, минулого року приписці підлягало 11,5 тисяч осіб. З них повністю придатними до військової служби визнали 7,8 тисяч осіб (68% від загальної кількості). У решти виявили проблеми зі здоров’ям, наявність судимостей, сімейні обставини, що дозволяють не служити, тощо.

Автор: Администратор сайта