Угоди між молокозаводами та селянами укладатимуть на Харківщині - В. Панов

11.02.2013 11:04 Влада
http://mignews.com.ua http://mignews.com.ua

Угоди налагодять ситуацію з виплатою чесної закупівельної ціни на молоко у населення районів. Таку думку висловив директор Департамента агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

– До вас звертається Микола Сергійович із Сахновщинського району. Один з харківських молокозаводів знову знизив закупівельні ціни на молоко, що виробляють селяни. Як нам бути?

– Шановний Миколо Сергійовичу, нам добре відома ця ситуація, а тому зараз докладаємо всіх зусиль, аби її врегулювати. Але тут існують певні питання. Річ у тому, що минулого року в області спостерігалося суттєве зростання виробництва молока, а тому намітилася тенденція перенасичення ринку цим продуктом харчування. У той же час, у сусідніх областях виникає дефіцит молока. Ми намагаємося скоригувати ситуацію так, аби закупівельні ціни повернути на належний рівень. А ще зараз розробляється відповідний документ і незабаром між селянами та молокозаводами укладатимуться офіційні угоди. Тобто, в цьому договорі буде вказано мінімальну ціну та строки розрахунків. У разі невиконання зобов’язань можна буде звертатися у відповідні інстанції для захисту своїх прав. Відтак, переробні підприємства не матимуть змоги «маневрувати» з цінами на молоко.

Ігор Тесло, матеріал з газети "Слобідський край" №18 від 09.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта