Україна тимчасово закриває всі пункти пропуску на кордоні з РФ

25.09.2014 10:37 Влада
http://inpress.ua http://inpress.ua
Схвалене президентом Порошенко рішення РНБО передбачає тимчасове закриття пунктів пропуску для автомобільного, морського, пішохідного сполучення.

Президент Петро Порошенко 24 вересня підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО від 28 серпня "Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності". Документом, серед іншого, доручається Кабінету міністрів вирішити питання про тимчасове закриття всіх пунктів пропуску на кордоні з Російською Федерацією, повідомляє в четвер прес-служба глави держави.

"Вирішити в установленому порядку питання про тимчасове закриття пунктів пропуску на державному кордоні України з Російською Федерацією для автомобільного, морського, пішохідного сполучення та припинення руху через них, а також у разі необхідності - питання про тимчасове закриття пунктів пропуску для інших видів сполучення", - йдеться в документі.

Крім того, підписана президентом рішення РНБО передбачає "вжити заходів для проведення односторонньої демаркації державного кордону України з Російською Федерацією та забезпечення його належного інженерно-технічного облаштування, в тому числі із залученням міжнародної технічної допомоги".

Ще одним пунктом рішення Кабміну доручено розробити та подати президенту для внесення на розгляд парламентом як невідкладного законопроекту щодо "відмови України від здійснення політики позаблоковості".

Автор: Менеджер сайта