Українська армія зменшиться на тисячі місць

25.09.2012 09:22 Влада
http://job-sbu.org http://job-sbu.org
8 тисяч посад в обслуговуючих частинах армії скоротять вже цього року, - повідомляє УНН.

- Сьогодні законом України" Про чисельність Збройних сил України "встановлено, що на 2012 рік кількість особового складу війська має бути на рівні 184 тис., з них - 139 тис. військовослужбовці. Щоб вирішити цю проблему, ми беремо на" озброєння "перевірені методи , які вже добре зарекомендували себе і дали чудові результати. Тож, у першу чергу, скороченню будуть підлягати частини, які обслуговують армію. Це бази зберігання боєприпасів, надлишкового майна, озброєння, техніки, управління експлуатації спеціальних об'єктів тощо. Ці та подібні їм структури вже тривалий час є тягарем для української армії, які не дають можливість йому повноцінно займатися бойовою підготовкою. Цього року в частинах забезпечення планується скоротити 8 тисяч посад , - сказав перший заступник начальника головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай.

На думку генерал-майора, така реформа дасть змогу розвиватися авіації, протиповітряній обороні, високомобільним десантним військам.

Верховна Рада ухвалила законопроект у першому читанні. За його прийняття проголосувало 256 депутатів.

Нагадаємо, цієї осені військкомати Харківщини на строкову військову службу у Збройних Силах та інших військових формуваннях призвали 800 юнаків.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта