Українські військові інженери поїдуть до Косово

10.10.2012 14:03 Влада
http://gspo.ru http://gspo.ru
На прохання Північноатлантичного альянсу Україна до кінця поточного року в рамках направить інженерний підрозділ до Косово.

Як повыдомляє УНН, про це заявив Міністр оборони України Дмитро Саламатін на засіданні Північноатлантичної ради на рівні керівників оборонних відомств з країнами – контрибуторами операції Сил НАТО у Косово (КФОР).

Засідання проходило під головуванням Генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, у прес-службі Міноборони.

На засіданні було розглянуто безпекову ситуацію у північній частині Косово та її вплив на дії підрозділів КФОР у районі. Йшлося також про основні напрями щодо досягнення прогресу у вирішенні проблем у північній частині Косово.

Виступаючи перед учасниками засідання, Саламатін наголосив на послідовній позиції України щодо стабілізації безпекової ситуації в Косово. “На прохання Північноатлантичного альянсу Україною ухвалено рішення додатково розгорнути до кінця поточного року в рамках КФОР інженерний підрозділ”, – зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні у складі Багатонаціональних сил КФОР виконує завдання український національний контингент у складі 131 військовослужбовця. Підрозділ сформований на базі 30-ї Новоград-Волинської механізованої бригади.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта