Українські в'язні отримають інструмент для втечі

21.12.2012 07:33 Влада
http://www.aif.by http://www.aif.by
Засудженим хочуть дозволити використовувати мобільний телефон, а також дозволити позачергові побачення для реєстрації шлюбу

Міністерство юстиції запропонувало пом'якшити деякі норми Кримінально-виконавчого кодексу щодо утримання ув'язнених, пише «КоммерсантЪ-Украина».

«Ми неодноразово подавали подібні пропозиції, тим більше що живемо у XXI столітті, і подібна необхідність назріла. У нас виходить, що засуджені мають право користуватися телефонами, а технічних можливостей для цього недостатньо. Тому буде правильним узаконити подібну практику», — пояснив помічник голови Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко.

На його думку, час використання мобільних телефонів буде регламентовано. «Можливо, введуть журнал фіксації розмов і місце для зберігання апаратів», — вважає Андрушко.

Окрім того, згідно із законопроектом, ув'язнений отримає право на позачергове побачення для реєстрації шлюбу. «Одруження є дуже сильним психологічним та соціальним моментом для ув'язненого. Ми вважаємо, що це буде стимулювати законослухняну поведінку», — зазначив Андрушко.

Автор: Администратор сайта