Улов харківської транспортної міліції. Південна залізниця звітує про порушення

10.06.2014 13:51 Влада
http://union.ua/ http://union.ua/
Крадіжки мобільників, грошей і документів, контрабанда наркотиків – цей «набір» кримінальних порушень став звичним на залізниці.

Втім, бувають на коліях і екстраординарні випадки, яких звичайним пасажирам краще уникати.

Попередженням і розкриттям правопорушень на залізниці та безпекою пасажирів займається транспортна міліція. До речі, 5 червня Управлінню МВС України на Південній залізниці виповнюється 95 років. За словами начальника управління Ігоря Богданова, наразі посилено контроль за перебуванням на території України іноземних громадян. Шукають, насамперед, іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перетнули державний кордон або незаконно перебувають на території України. Особливі в цьому плані залізничні пункти пропуску з Російською Федерацією: станція Козача Лопань, Одноробівка, Пушкарне, Тополі та Вовчанськ. Несення служби на зазначених станціях здійснюється у посиленому режимі. Також спільно з прикордонниками та митниками «відпрацьовуються» поїзди, що прямують з Російської Федерації. Крім того, особлива увага приділяється поїздам Донецького та Кримського напрямку.

– Загалом, випадків затримання громадян зі зброєю або грошима, які б мали йти на сепаратизм і тероризм, у нас поки що немає. Хоча і треба враховувати, що спочатку тих, хто в’їжджає в Україну, зустрічаємо не ми, а прикордонні війська. Якщо вони щось затримують, то передають матеріали або нам, або до СБУ, – розповідає полковник. – Щодо пасажиропотоку, то він змінився. Зменшилася кількість російських поїздів, що йдуть до Криму. Це пов’язано, по-перше, з анексією Криму та подіями на самому півострові, і по-друге, з тим, що росіяни просто бояться їхати у Крим територією України.

За п’ять місяців поточного року на території обслуговування Південної залізниці з правопорушень найбільше зареєстровано саме крадіжок – 311 випадків. Серед них, яким би це не здавалось дивним і парадоксальним, крадіжки деталей верхньої будови колії (а це рейки, шпали, кріплення та щебінь) – аж 49 випадків. Навіщо цупити цей скарб, незрозуміло. Крадіжки обладнання рухомого складу – 42 випадки, та 61 випадок досить звичного для нас викрадення мобільних телефонів. Крім цього міліціонери зареєстрували 37 фактів незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами та 30 хуліганств. Задокументоване й 81 кримінальне правопорушення щодо незаконного поводження з наркотичними речовинами, з яких: зберігання – 56 випадків, збут – 16, та один факт контрабанди. Усього ж вилучено 2,5 кг наркотичних речовин.

Також Ігор Богданов відзначив, що був випадок затримання людей, якы перевозили вибухівку – в еквіваленті півкілограма тротилу. Як пояснює полковник, цей випадок не був пов’язаний із подіями на сході, а стався під час протистояння Майдан – Антимайдан.

Артем Богдан, матеріал з газети "Слобідський край" №67 від 05.06.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта