Уряд не буде фінансувати окуповані території Донбасу - Яценюк

05.11.2014 10:42 Влада
Окуповані території Донбасу потребують дотації в розмірі більше 30 млрд грн, але до моменту їх звільнення український бюджет не направлятиме туди кошти.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи сьогодні засідання Уряду.

"Ми порахували баланс по територіях, які ми контролюємо, і по територіях, які знаходяться під контролем російських терористів. По Донецькій області території, які тимчасово під контролем терористів, вимагають дотацій з центрального українського бюджету 19,6 млрд грн. Території Луганської області, які знаходяться під тимчасовим контролем російських терористів, вимагають дотацій 14,6 млрд грн", - сказав Яценюк.

Коментуючи позицію Уряду з цього питання, Яценюк попередив, що до того моменту, поки території Донецької та Луганської областей контролюватимуться терористами, центральний бюджет не відправлятиме туди кошти.

"Уряд терористів фінансувати не буде, самозванців і пройдисвітів", - сказав він.

Яценюк зазначив, що всі пенсії, соціальні виплати та пільги жителям окупованого Донбасу продовжують нараховуватися. "Заберуться геть з території Донецької та Луганської областей російські терористи - ми невідкладно повернемо контроль над територією і виплатимо персонально кожній людині ту соціальну пільгу, на яку вона має право. Сьогодні платити кошти на ці території - це означає, що гроші не дійдуть до людей, їх вкрадуть російські бандити, і це не що інше, як пряма підтримка російського тероризму", - зазначив Прем'єр.

Яценюк додав, що постачання газу і електроенергії на окуповані території продовжаться. "Але я при цьому відразу офіційно заявляю: щойно ми відновимо контроль над відповідними територіями, то та сума коштів, яка накопичена в Уряді для виплат соціальних пільг і субсидій, буде знижена на вартість електроенергії та газу, які ми зараз постачаємо на території Донецької та Луганської областей, які тимчасово не контролюються центральною владою. Думаю, що це справедливо", - додав він.

Автор: Администратор сайта