Усі камери на виборчі дільниці встановлять за два-три дні

10.10.2012 09:25 Влада
http://obozrevatel.com http://obozrevatel.com
На Харківщині вже встановлені 1441 програмно-апаратних комплексів (ПАК), що становить 90,5 % від загальної кількості.

Решту 152 камер мають встановити за кілька днів.

- Якщо подивитися на темпи роботи (лише за минулу добу було встановлено 66 комплексів), то ми завершимо все за 2,5 дні, - запевнив заступника керівника апарату обласної державної адміністрації Володимир Свєтличний.

Проте, за словами чиновника, на п'яти виборчих дільницях попри встановлення обладнання досі не працює передача відеосигналу на сервер Центральної виборчої комісії. Так, така проблема існує у Барвенківському та на чотирьох дільницях у Харкові.

Не пізніше за 10 днів до виборів має пройти тестування ПАК, початок же їх передачі від уповноважених працівників ХОДА головам виборчих комісій запланований на цю суботу.

Члени виборчих комісій також мають до наступного вівторку, 16 жовтня, провести засідання та обрати зі свого складу двох операторів ПАК, які будуть стежити за роботою техніки. Володимир Свєтличний пояснив, що для цієї роботи не обов'язково бути спеціалістом у галузі інформаційних технологій, адже перед операторами будуть ставитися елементарні задачі.

 - Усі дії операторів будуть полягати у тому, щоб він дивитися на монітор відеокомплексу та перевіряти інформацію: номер виборчої дільниці, її адреса, чи є передача відеосигналу, живлення. В інструкції повністю розписано у якому куточку екрану яка інформація має з'явитися, - пояснив Володимир Свєтличний. - У разі будь-яких поломки оператор має звернутися до технічного оператора.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта