В Україні немає громадянського суспільства - Добкін

11.11.2013 15:11 Влада
http://donbass.ua/ http://donbass.ua/
Україна має потребу в людях з активною громадською позицією.

Про це голова ХОДА Михайло Добкін розповів у ході зустрічі з з членами Правління громадської ради при ХОДА, яка проходила у форматі «Чай з губернатором».

Під час неї обговорювалися питання реалізації завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики, а також побудови сильного громадянського суспільства, яке матиме можливість через громадські інститути контролювати владу і керувати територіями.

Михайло Добкін зазначив, що в Європі вже давно звикли до активного громадянського суспільства, якого дуже сильно не вистачає Україні. Він зазначив, що в Україні так до кінця і не вдалося сформувати таке суспільство. В даний час владою та громадськими організаціями спільно вирішується питання побудови вільної правової держави, де кожна людина, незалежно від її походження і статусу, відчула б себе невід'ємною частиною сильної держави і сильного суспільства.

- У новому проекті Конституції, який розробляє Конституційна Асамблея, нарешті підійшли до формування найпершої ланки в адміністративно-територіальному устрої – до того, що слід спиратися на громади і не обмежувати їх ні в економічному, ні в географічному плані. Сама громада повинна формувати уклад життя і обирати, спираючись на свою податкову базу, які делеговані державою повноваження вона здатна виконати. Решту делегованих повноважень виконуватиме районна, міська чи обласна влада. На мій погляд, цей шлях найвірніший, але для цього громада повинна володіти певними знаннями та активною громадянською позицією, – підкреслив губернатор.

Джерело: ХОДА
Автор: Администратор сайта