В. Янукович пообіцяв нові швидкі, якісні дороги і більшу зарплату медикам Харківщини

22.02.2013 10:29 Влада
http://korrespondent.net http://korrespondent.net
У прямому ефірі телепередачі “Діалог з країною” Президент України відповів на питання телеглядачів із Харківщини.

Так, старший фельдшер Ольга Мукрій запитала Президента про можливість забезпечення швидкої невідкладної медичної допомоги Харківщини новими машинами, адже теперішній автопарк більше, ніж на 80 % є застарілим.

- Потрібен час і великі кошти. Ми з вами обрали єдиний правильний шлях організації системи швидкої медичної допомоги в країні. Цілі ми визначили правильно. Зараз нам треба згуртовано спільно, з урахуванням наших можливостей якомога швидше виконати це завдання. Дуже добре, що почала працювати система GPS-навігації. Сьогодні диспетчер бачить, коли йде виклик, де знаходиться автомобіль і може дати автомобілю такий наказ, щоб він найшвидше приїхав. Тому норматив виклику у місті — 10 хвилин, а у сільській місцевості — 20 хвилин хоча й умовний, але, якщо ми не будемо орієнтуватися на ці орієнтири, ми не досягнемо мети, - сказав Віктор Янукович. - Треба врахувати, що рухомий склад у нас дуже поганий, і його треба оновлювати. Минулого року ми придбали близько 300 медичних допомог, у тому числі реанімаційні автомобілі, і роздали у регіони. Кожного року ми будемо виконувати це завдання. По моїм розрахункам нам треба буде ще близько півтора — двох роки. Не більше. Тобто у 2014 році ми повинні мати вже завершену роботу по налагодженню системи екстреної медичної допомоги.

Президент також наголосив на необхідності будівництва якісних нових доріг і підвищення зарплати для медиків.

- Це та робота, яку ми маємо виконати на всіх рівнях. Держава повинна сформувати такий бюджет, який би дозволив реалізувати ці програми. Місцеві адміністрації на чолі із обласними адміністраціями повинні використати всі свої можливості, - сказав Президент.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта