Вектор на дестабілізацію може стати трендом політичного сезону – Олександр Фельдман

06.09.2018 15:14 Влада
Про це народний депутат повідомив у своєму блозі на сайті Гордон.

Відкриття дев'ятої парламентської сесії дало старт новому політичному сезону в Україні, при цьому перед Радою буде стояти кілька найважливіших завдань виробити імунітет до популізму і утримати ситуацію з «вуличною політикою», щоб не допустити розвитку дестабілізації політичної ситуації в країні.

Саме парламент має голосувати за реформи і приймати бюджет, від якого безпосередньо залежить добробут людей. З чим же Україна входить в цю останню передвиборну осінь з якими завданнями і ризиками? На мій погляд, ключове завдання для Верховної Ради виробити імунітет до популізму і працювати з тим порядком денним, що дійсно важливий для людей, зазначає народний депутат Олександр Фельдман.

На його думку, завданням для розсудливих сил у парламенті є зміна політичного порядку денного відповідно до реальних потреб людей.

Добробут громадян і мир в Україні повинні стати ключовими пріоритетами в роботі Верховної Ради. Інше другорядне. Наприклад, однією з уже анонсованих ТОП-тем цієї осені стане розгляд Виборчого кодексу в другому читанні. П'ять тисяч депутатських поправок могли змінити законопроект до невпізнання... Я не бачу, яким чином зміна системи голосування допоможе відновити мир і поліпшити добробут людей, а значить, це чиясь чергова спроба переписати правила гри «під себе» напередодні виборів, а не об'єктивна потреба українського суспільства, зазначає Фельдман.

Депутат підкреслює, що деякі теми, які сьогодні порушують політики, не тільки не відповідають актуальним потребам українців, а й розколюють суспільство.
В Україні де-факто стартувала виборча кампанія, і ми все частіше чуємо заяви, що задають нові контури розколу України, з рідної мови, з конфесії,  відносно історії, з геополітичних переваг. Стара як світ технологія «розділяй і володарюй» посилює суспільні протиріччя і створює штучний порядок денний, відволікаючи нас від дійсно важливих речей, упевнений Олександр Фельдман.

При цьому нардеп побоюється, що певні сили можуть розіграти карту дестабілізації, що призведе до негативних наслідків для країни.

20 червня ми бачили, як «вулична політика» в гірших її проявах призвела до трагедії в Харківській міській раді. На жаль, цей вектор на дестабілізацію і «силову політику» може стати трендом політичного сезону, і ми повернемося до ситуації 2014 року. Хто і як зможе скористатися нестабільністю питання відкрите, але абсолютно точно, що це не в інтересах України і українців, підсумував народний депутат.

Читайте також: Сесія облради: куди підуть гроші обласного бюджету