Величезний полігон для сміття відкрили під Харковом

17.02.2015 12:57 Влада
Відсьогодні сміття з Харкова вивозитимуть на новий полігон.

Старий майже заповнений, тож міська влада запустила в експлуатацію другий пусковий комплекс Дергачівського полігона із захоронення твердих побутових відходів.

Нове сміттєзвалище побудоване за німецькою технологією, витрачено на нього майже 12 млн грн. Загальна площа полігона - 2,7 га.

- При будівництві полігона застосовувалася німецька технологія. Його днище укладено спеціальною герметичною плівкою, яка захищає водоносні шари ґрунту від продуктів гниття. По всьому днищу також прокладені дренажні трубопроводи, які збирають фільтрати і виводять їх в каналізаційні колектори, - зазначив директор Департаменту комунального господарства міськради Харкова Віктор Кітанін.

За його словами, полігон допоможе зберегти екологію прилеглих територій. Розрахований він на п'ять років. Старий полігон закривається з сьогоднішнього дня. Найближчим часом почнеться його рекультивація.

В майбутньому поблизу полігона з’явиться ще й сміттєпереробний завод. На його будівництво Світовий банк розвитку та реконструкції виділив 45 млн доларів.

Довідка. За день на Дергачівський полігон вивозиться від 5 до 6 тис. кубів сміття, за рік — понад 1 млн кубів.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта