Весняний призов на Харківщині: кожного десятого юнака відбракували

13.03.2013 07:00 Влада
фото прес-служби Регіонального медіа-центру МОУ фото прес-служби Регіонального медіа-центру МОУ

Через наявність судимостей, поганий стан здоров’я чи різні сімейні обставини з військового обліку знято 1,1 тисяча осіб. Тобто кожен десятий юнак, на жаль, вже ніколи не служитиме у армії.

Про це повідомив заступник військового комісара Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

- Як відомо з 3 січня по 31 березня в Україні триває приписка юнаків 1996 року народження при районних (міських) призовних дільницях. До цієї справи залучено понад 11 тисяч сімнадцятирічних осіб. Своєчасно прибули до військкоматів 10,5 тисяч осіб або 95% від загальної кількості. З них, повністю придатними до військової служби визнано близько 6 тисяч чоловік або 55 %. Через наявність судимостей, поганий стан здоров’я чи різні сімейні обставини з військового обліку знято 1,1 тисяча осіб. Тобто кожен десятий юнак вже ніколи не служитиме у армії, - розпочав свою розмову офіцер.

За словами офіцера, лише за два перших місяця приписки юнаків 1996 року народження на Харківщині, близько 150 чоловік виявили бажання у майбутньому добровільно піти в армію. Ще 65 хлопців подали рапорти про вступ до вищих військово-навчальних закладів аби здобути офіцерські погони. Тобто, в цілому, понад 210 юнаків з числа допризовників виявили бажання у майбутньому служити в якості військового професіонала.

- Військова служба викликає чималий інтерес й у більш старших за віком мешканців регіону. На даний час особову справу воїна-контрактника у нас оформлюють 105 осіб. А 33 дівчат та хлопців, яких ми цього року поставили в строй, вже склали Військову Присягу. Та традиційно певний ажіотаж із призовниками-контрактниками ми очікуємо на другу половину року, коли у навчальних закладах відбудуться випуски. Загалом, до кінця року ми плануємо відібрати 500 рекрутів , - підсумував заступник військового комісара Харківського обласного військкомату.

Автор: Администратор сайта