Вибух у будинку на вул. Слинька. Прокуратура вказала суду на підозрюваного

27.06.2013 10:37 Влада

Прокуратура Комінтернівського району м. Харкова повідомила про підозру чоловіку, з вини якого у вересні минулого року стався вибух у будинку 2-б по вулиці Слинька у м. Харкові.

25-річному харків’янину інкримінується порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило майнову шкоду в особливо великих розмірах або інші тяжкі наслідки.

Молодик в ніч з 3 на 4 вересня перебував у квартирі № 10 на третьому поверсі дев'ятиповерхівки. Хлопець прийшов до помешкання на прохання квартировинаймачів, щоб доглянути домашніх тварин. Покинувши приміщення квартири, він залишив увімкнену газову плиту.

Згідно з висновками експертиз, причиною вибуху став витік газу через відкриті конфорки газової плити та духової шафи. Близько 10 год. 40 хв. газоповітряна суміш загорілась. Унаслідок цього стався вибух, в результаті чого постраждали мешканці, а власне будинку спричинений значний збиток.

Обвинувальний акт стосовно винного направлений до районного суду для розгляду по суті. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, 4 вересня у Харкові у житловому будинку по вул. Слинька, 2б стався вибух. Люди з будинку відселені

На засіданні облкомісії з надзвичайних ситуацій, що відбулося 5 вересня під головуванням першого заступника губернатора Валентина Дулуба, прийнято рішення визнати вибух у житловому будинку надзвичайною ситуацією регіонального масштабу та попросити допомогу у Кабміна на відновлення будинку.

Автор: Администратор сайта