Вибухи ледь не щодня. У військовій частині у Лозовій знищують боєприпаси (ФОТО)

07.06.2013 13:19 Влада
фото Ігоря Тесло фото Ігоря Тесло

6 червня перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб відвідав військову частину А 1352 в Балаклії і 61-й арсенал в місті Лозовій.

Метою його робочої поїздки було ознайомлення з протипожежною безпекою цих військових частин.


За словами начальника піротехнічного загону Державної служби України з надзвичайних ситуацій полковника цивільного захисту Олег Бондаря, територію військової частини А0829 у Лозовій буде повністю очищено від боєприпасів до кінця 2013 року. Як він повідомив, на арсеналі в місті Лозовій залишилося знешкодити близько 1000 тонн боєприпасів.


- До кінця поточного року маємо завершити всі роботи з проведення повного зачищення арсеналу від вибухонебезпечних речовин, - зазначив Олег Бондарь. - Зараз тут працює 165 чоловік і ми повністю вкладаємося в зазначені строки. Тому ніяких підстав для хвилювання не існує. Сьогодні знищено близько 5 тис. тонн боєприпасів.


Як зазначив В. Дулуб, внаслідок надзвичайної ситуації, що відбулася 27 вересня 2008 року, на цьому арсеналі здетонувало близько 63 тисяч тонн боєприпасів і було зруйновано понад 120 сховища. Була розроблена державна програма з ліквідації наслідків вибуху на 2011-2013 роки, і до кінця року вона повинна бути повністю реалізована. Всього необхідно було вилучити і знешкодити близько 30 тис. тонн боєприпасів і очистити 247 га технічної території.


Станом на 1 червня повністю очищено від боєприпасів 207 га території, знешкоджено 18 тис. тонн боєприпасів і знищено шляхом контрольованого вибуху близько 5 тис. тонн боєприпасів.


Валентин Дулуб зазначив, що на Лозівському і Балаклійському арсеналах повністю забезпечена протипожежна безпека, є вся необхідна техніка і повністю укомплектований особовий склад пожежних бригад.


- Усі відповідні служби та підрозділи повністю готові до виникнення надзвичайних ситуацій, – зазначив Валентин Дулуб.- Нагадаю, що на Харківщині оголошено найвищий 5-й ступінь пожежної безпеки і ми повністю готові до будь-якої ситуації. Зараз в військових частинах ведеться викос трави та приймаються всі заходи щодо запобігання пожеж.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта