Від строкової служби цього року "відкосили" дві тисячі юнаків на Харківщині

22.11.2012 11:42 Влада
Сьогодні зі збірного пункту Харківського обласного військового комісаріату урочисто проведено 45 призовників

- До двох останніх груп призовників увійшли 25 хлопців, яких направлено до Дніпропетровська у частину Внутрішніх військ, а також ще 20 юнаків – майбутніх військовослужбовців Державної служби транспортних сполучень. З відправкою до нашого війська цих команд ми поставили «крапку» в роботі з осінніми рекрутами, - пояснив обласний військовий комісар полковник Олексій Середа, повідомляють у Регіональному медіа-центрі Міноборони України.

- Цієї осені до районних військкоматів ми викликали понад 32 тисячі чоловік. З цієї армії призовників, близько 2 тисяч так й не прибули, 8 тисяч – отримали різні відстрочки. На жаль, велику кількість довелося зняти з військового обліку за станом здоров’я. Проте, конкурс серед тих, хто повністю придатний до служби, був чималий і приблизно десять чоловік претендували на одне місце солдата-строковика, - навів статистику Валерій Андрєєв.

Довідка. Згідно плану-завданню з призову, визначеному в Генеральному Штабі нашої армії, восени 2012 року військкомати Харківщини повинні відправити в армію 800 повнолітніх юнаків. 525 осіб або 65% з них поповнять лави Збройних Сил, а решту – 275 хлопців відправлять до інших військових формувань. Зі всіх 525 юнаків, що служитимуть у Збройних Силах, 348 - стануть вояками Сухопутних військ, 114 хлопців виконуватимуть службові обов’язки у Повітряних Силах, а решті пощастить стати військовими моряками. Щодо відбору солдатів для служби в інших військових формувань, то в ході кампанії «Осінь-2012», то з 275 юнаків, 230 служитимуть у Внутрішніх військах МВС і 45 – у підрозділах Державної служби транспортних сполучень.

Приблизно кожен четвертий призовник залишиться служити у військових частин різних силових відомств, що розташовуються на Харківщині.

Автор: Администратор сайта