Відмили мільйон на шахтарях у харківському Фонді соцстраху

28.03.2013 12:33 Влада
http://www.proctmo.ru http://www.proctmo.ru
Прокуратура перевірила управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Харківській області та його територіальні підрозділи з питань додержання вимог трудового законодавства.

В ході перевірки були виявлення значні порушення.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Володимир Іванов, чиновники взяли на облік вісьмох колишніх шахтарів – мешканців Луганської області, які у 2011 році переїхали до Харкова та зареєструвалися на одній з вулиць міста.

Документи, подані шахтарями для отримання страхових виплат, були сфальсифіковані. Службовці ж нарахували виплати, не звернувши уваги на масовість та ідентичність поданих заяв і не перевіривши достовірності документів про встановлені обстеженням професійні захворювання.

Це призвело до необґрунтованих виплат, чим Фонду заподіяно майже 1 млн. грн. збитків. У той же час у Харківській області наявна заборгованість зі страхових виплат та медико-соціальних послуг потерпілих у сумі понад 1,7 млн. грн.

Недбалим чиновникам загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та штраф від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Водночас встановлено, що бездіяльність службових осіб територіального відділення залишена поза увагою посадовців обласного Фонду. Це свідчить про неналежний відомчий контроль щодо дотримання територіальними відділеннями законодавства.

Окрім того, стосовно осіб, які отримали виплати за сфальсифікованими документами, розпочаті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Автор: Администратор сайта