Військова прокуратура судиться за новобудову для військових на Олексіївці

03.10.2014 10:58 Влада
7611237.net.ua 7611237.net.ua
Військова прокуратура домагається визнання за ДП «Укрконверс» та ДП «Укрвійськбуд» права власності на квартири в житловому будинку № 4/6-Б по вул. Ахсарова в Харкові,

 а також розірвання договору про пайову участь в будівництві цього житла з ТДВ «Спецбуд-3». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 23 вересня.

У 2010 році ДП «Укрвійськбуд» уклав з фірмою «Спецбуд-3» договір про пайову участь у будівництві житлового будинку загальною площею 3611,3 кв. м (54 квартири).

Держпідприємство вклало у будівництво ділянку площею 0,14 га та необхідні дозволи на забудову, а фірма зобов'язалася здійснити будівництво та сплатити «Укрвійськбуд» 1,4 млн грн за проведені підготовчі роботи. При цьому всі квартири в новобудові за цим договором відійшли фірмі. З них вісім уже зареєстровані за фізособами.

Суди перших двох інстанцій позов військової прокуратури не задовольнили. В свою чергу Вищий госпсуд вказав, що попередні суди свої висновки прийняли з порушеннями, і відправив справу на новий розгляд.

Вищий госпсуд вказав, що рішення про відчуження військового майна приймає Кабмін за пропозицією Міноборони. Однак, в даному випадку Кабмін ніяких подібних рішень не приймав.

Будівництво житлового будинку стало можливим лише з травня 2010 року, коли «Укрвійськбуд» отримав дозвіл на будівництво. Фірма «Спецбуд-3» в цілому вклала в будівництво 17,26 млн грн. Будинок був введений в експлуатацію в кінці 2011 року.

Джерело: Наші гроші
Автор: Администратор сайта