Викрадено 40 тонн нафти на Харківщині. Міліція шукає організатора афери (ФОТО)

28.05.2014 09:11 Влада
фото прес-служби ГУ МВСУ у Харк. обл. фото прес-служби ГУ МВСУ у Харк. обл.
Перше повідомлення про нелегальне врізання до нафтопроводу надійшло до чергової частини Краснокутського РВ в середині травня.

 Працівник Охтирського нафтогазодобувного управління розповів, що поблизу села Пархомівка невідомими особами здійснюється врізка до нафтопроводу «Козіївка-Сидоричі».

Невдовзі до райвідділу надійшло аналогічне повідомлення. На цей раз врізку було здійснено у конденсатопровід, що розташований у полі поблизу села Капранське Краснокутського району.

– Усього декілька діб знадобилося працівникам міліції Краснокутського райвідділу, щоб вийти на слід підозрюваних. В результаті вжитих заходів були затримані дві групи зловмисників, які скоювали крадіжки нафтопродуктів, - розповів заступник начальника ГУМВС України в Харківській області - начальник кримінальної міліції полковник міліції Юрій Гладик. – У чоловіків вилучено автомобілі, обладнані цистернами, в яких вони перевозили крадене, та майже 40 тонн нафтопродуктів.


Поцуплене чоловіки збували приватним міні-заводам з переробки палива.
Вилучені нафтопродукти наразі передані  працівникам нафтогазовидобувного підприємства.


Працівниками слідчого управління відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі до 6 років. Усім затриманим оголошено про підозру у вчиненні даного кримінального правопорушення. Двоє з них заарештовані, іншим в якості запобіжного заходу обрані домашній арешт та особисте зобов’язання.

Із затриманими проводяться подальші слідчі дії, направлені на встановлення організаторів такого «бізнесу».

Автор: Администратор сайта