Віце-губернатори без краваток. Де відпочивають і що люблять заступники Михайла Добкіна

25.06.2013 10:47 Влада
http://wewomen.com.ua/ http://wewomen.com.ua/
У рамках Днів відкритості Харківської області про своє приватне життя журналістам розповіли заступники губернатора.

Попри відповідальну роботу, вони знаходять час і на родину, і на відпустки, і на спорт та хобі. Якому саме дозвіллю віддають перевагу віце-губернатори, про що ностальгують, а що їх дратує, – до Дня державної служби розповідає «СК».

Плавання на світанку

Як розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації з питань внутрішньої політики, релігії, освіти, науки та спорту Євген Савін, він прибічник здорового способу життя. Майже щодня він займається плаванням, а у вихідні катається на велосипеді.
– Щоранку я виїжджаю з дому о 6.30, а о 6.45 я вже у воді. Пропливаю як мінімум один кілометр, бо попереду ще цілий день роботи. Це дає мені заряд бадьорості, – сказав Євген Євгенович. – Не хочу хвалитися, але минулого тижня я навіть купив костюм на один розмір менше, ніж зазвичай.

Євген Савін пропагує здоровий спосіб життя і серед своїх помічників. Стверджує, що всі його підлеглі займаються спортом. Щоправда, до спортзалу вони йдуть не зранку, як їх начальник, а пізно ввечері.

– Хтось бігає, хтось плаває в басейні. На жаль, не завжди вони дослухаються до мене та роблять це зранку, але, враховуючи наш графік роботи, доводиться йти у спортзал і о дев’ятій, і о десятій вечора, – пояснив Євген Савін.

Петанк і ласти

Спорт у фаворі і в заступника голови облдержадміністрації з економічних питань та питань агропромислового комплексу Юрія Сапронова. Проте на відміну від свого колеги, Юрій Анатолійович віддає перевагу більш екзотичним видам спорту.
– Я граю у петанк (командна гра, метою якої є якнайближче влучити металевим м’ячиком у мішень. – Авт.) і керлинг (майже те саме, тільки на ковзанах, – Авт.), – розповів Юрій Сапронов. – Якщо казати про елітні види спорту, то я плаваю з ластами.

Череповець проти Балі та Сингапуру

Розповіли заступники губернатора і про те, де проводять відпустки. Так, заступник голови Харківської облдержадміністрації з питань промисловості, транспорту, зв’язку та інновацій Андрій Моченков цього літа збирається до Росії.

– У мене старенька мама, тому у відпустку я поїду до неї в Росію, – поділився планами Андрій Володимирович. – Деякий час я проведу з родичами батька у Череповці.
А от серед далеких туристичних місць, у яких йому довелося відпочивати, найбільше Андрію Моченкову запам’яталися Сингапур і Балі.

Бажано, щоб на рибалці не клювало

Заступник губернатора із соціальних питань Ігор Шурма зізнався, що також більше віддає перевагу відпочинку із родиною.

– Як справжній чоловік, я полюбляю спорт № 1 – футбол. Колись грав сам, зараз уболіваю за наших гравців перед екраном телевізора або на стадіоні. Намагаюся не пропускати жодного матчу, – сказав Ігор Михайлович. – Що ж стосується якихось захоплень, то коли маю настрій та є вільна хвилина, люблю бувати в залах, де експонується живопис.

Має заступник губернатора і ще два одвічно чоловічі хобі – рибалку та полювання. Проте, як не парадоксально, але до лісу Ігор Шурма ходить не звірів стріляти, а дихати повітрям, а на рибалці любить, щоб не клювало.

– Я їду на рибалку тоді, коли мені все набридає до неможливості, – пояснив віце-губернатор. – Люблю, коли навколо лише ти, вода і поплавець. І бажано, щоб нічого не клювало і не турбувало.

Поділився Ігор Шурма і своїми дитячими спогадами. Так, найприємніші його вікенди були тоді, коли батьки вели його із сестрою у парк відпочинку.

– Газована вода коштувала тоді одну копійку, але я обожнював воду із сиропом за три копійки. Тому завжди брав у батька додаткові гроші і купував подвійну порцію напою, – згадує Ігор Шурма. – А далі сестра з мамою йшла на атракціони, а я з батьком їхав на трамваї до аеропорту дивитися, як сідають літаки.

Спідниці-ремені – це неправильно

А от заступник з організаційних питань – керівник апарату Василь Хома поділився своїми думками щодо дрес-коду для чиновників. Так, за його словами, офіційно зараз у стінах Харківської облдержадміністрації форми одягу немає. Проте, негласним правилом для держслужбовців вже стали білий верх і чорний низ. Щоправда, за порушення цієї норми нікого не карають.

– У нас не школа, щоб установлювати форму якогось зразка, – заявив Василь Хома. – Головне, щоб одяг не викликав відторгнення у людей, з якими спілкуються чиновники. Коли одягають спідницю, яка більше схожа на ремінь, – це неправильно.

Відстояв свободу невинуватого в убивстві

Заступник голови облдержадміністрації з правових питань Олег Анпілогов, у минулому прокурор з двадцятип’ятирічним стажем, згадав випадок з професійної діяльності, який залишив найбільший відбиток у душі. Заступник губернатора розповів, як свого часу не дав посадити за грати невинуватого.

– Коли я працював прокурором Дергачівського району, за умисне вбивство хотіли притягти до відповідальності людину, яку я не вважав винуватою. На мене з усіх боків тиснули, щоб я її заарештував (тоді заарештовували саме прокурори) і висунув обвинувачення, але я відстояв свою правову позицію і не зробив цього. І, знаєте, буквально через чотири місяці правоохоронці викрили справжнього вбивцю, – розповів Олег Вікторович. – Я дуже пишаюся цим. Що цікаво, чоловік, якого намагалися звинуватити, ніколи зі мною не спілкувався і навіть не сказав спасибі за те, що я розібрався в цій ситуації.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №74 від 22.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта