Володимир Гройсман відвідав Харків

16.05.2018 10:50 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
17 травня під керівництвом Прем’єр-міністра України у Харкові пройшло засідання колегії Міністерства соціальної політики України.

Участь у колегії взяли представники всіх регіонів країни, об’єднаних громад, центральних органів виконавчої влади та регіональних органів соціальної політики.

Відкриваючи засідання, Прем’єр-міністр України відзначив зростання національної економіки та наголосив, що напрацьоване економікою має бути реінвестоване в якість життя українських громадян.

«Кілька днів тому Держстат оприлюднив нові дані, що ми маємо зростання економіки в 1 кварталі 2018 року 3,1 %. Мовою реальних цифр – Україна цього року має виробити на 471 млрд продукції та послуг більше, ніж торік», — навів дані Володимир Гройсман.

Говорячи про ситуацію в Харківської області, Юлія Світлична підкреслила пріоритетність роботи обласної влади щодо посилення регіональної економіки.

«Для Харківщини це, перш за все, промисловість, де зайнята третина всіх працюючих. За минулий рік позитивний фінансовий результат в цьому секторі склав майже 4 млрд грн. Це в 100 разів більше, ніж було торік. І це вже дозволило забезпечити підвищення зарплат та додатково створити у промисловості близько 4 тисяч робочих місць. Вперше за останні 4 роки», — розповіла голова ХОДА. 

Микола Мельник