В'язень і телефонний шахрай виманили у харків'янки півмільйона гривень

05.02.2015 10:48 Влада
news.sevas.com news.sevas.com
Прокуратура Дзержинського району Харкова затвердила обвинувальний акт за фактом шахрайства у великих розмірах, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 190 КК України)

Про це розповів прокурор Дзержинського району Сергій Прилуцький.

За його словами, на лаву підсудних потрапить 26-річний харків'янин, який обдурив пенсіонерку на півмільйона гривень. «Серед білого дня 68-річній жінці додому зателефонував невідомий чоловік.

Представившись співробітником міліції, він повідомив, що її син збив людину на пішохідному переході і зараз знаходиться в райвідділі міліції. Шахрай запевнив жінку, що за 500 тис. грн. «вирішить питання» про непритягнення її сина до кримінальної відповідальності.

Мати погодилася віддати зазначену суму в доларовому еквіваленті.

За грошима заїхав «кур'єр». Йому пенсіонерка і передала гроші, а потім, дізнавшись, що син ні в яке ДТП не потрапляв, звернулася в міліцію.

Через кілька днів хлопця затримали і взяли під варту.

Як з'ясувалося в ході попереднього розслідування, він вже був засуджений за незаконний обіг наркотиків. Його співучасник, який дзвонив потерпілій, відбуває покарання в сусідній області. Крім того, тривають пошуки третього зловмисника.

Зараз обвинувальний акт відносно шахрая направлений до суду.

Автор: Администратор сайта