Харківська облрада погодила будівництво регіонального онкоцентру

30.08.2018 12:15 Влада
Фото:ХОДА Фото:ХОДА
Відповідне рішення депутати ухвалили 30 серпня під час пленарного засідання ХVII сесії Харківської обласної ради VII скликання.

Депутати надали згоду на проведення будівництва (реконструкції) комплексу комунального некомерційного підприємства «Обласний центр онкології».

 За таке рішення проголосували 90  депутатів.

Це погодження необхідне було для старту підготовчих і будівельних робіт.

Також, депутати внесли зміни до обласного бюджету і виділили кошти на розробку проектної документації для будівництва обласного онкоцентру.

 - До цього часу ми займалися передпроектними роботами. Зараз мова йде про виділення коштів з обласного бюджету на розробку проектної документації. Тендер вже оголошено. Аукціон, на якому оберуть проектувальника, буде проведено 7 вересня, - розповів директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков.

Як раніше інформував голова Харківська обласна рада Сергій Чернов, із початку наступного року розпочнеться будівництво або реконструкція на тій же території, де знаходиться нинішній онкоцентр. Орієнтовна сума будівництва складае 300 мільйонів гривень. Щодо термінів будівництва, то голова облради озвучив строк у три роки.

- Не достатньо буде коштів для такого масштабного проекту з обласного бюджету і, безумовно, при підготовці відповідних документів ми будемо звертатися до Державного фонду регіонального розвитку з тим, щоб це було співфінансування: з державного бюджету і з місцевого. Повинен бути пошук коштів, залучення інвестицій в міжнародних організаціях, які сьогодні готові чи обладнанням, чи коштами, - прокоментував Сергій Чернов.

По темі: Новий онкоцентр поєднає якісну діагностику і хороші умови