Як безпечно зняти гроші з банкомата. Поради експертів

03.04.2013 14:03 Влада
http://zn.ua/ http://zn.ua/
Злочинці винайшли багато способів доступу до рахунків, у тому числі через банківські картки. Частіше вони намагаються отримати дані клієнтів: паролі або пін-коди.

– У такому випадку зловмисник телефонує людині, представляється співробітником банку, каже, що клієнту зараз надійде СМС і треба підтвердити свій пароль, щоб щось змінити у банківській послузі. Люди, як правило, довірливі, називають свої дані, а злочинці переводять гроші на свої рахунки і виводять у готівку, – розповідає Сергій Прокопенко.

Досить багато випадків крадіжки даних з карток відбувається під час користування банкоматами. Злочинці встановлюють на приймач картки спеціальну накладку – скімер, яка зчитує інформацію з картки і записує на пам’ять. Крім того, щоб визначити пін-код, на самому банкоматі або десь над ним установлюють камеру. Тому при знятті коштів з банкомату, клавіатуру краще прикрити рукою, щоб ніхто не бачив, які цифри ви вводите. Стежте, щоб картоприймач виглядав так, як показано на екрані банкомату. Не слід передавати свої дані по телефону або в СМС.

Інтернет-спільнота постійно зростає, разом з тим збільшується і поле діяльності кіберзлочинців. Тож, якщо вам є що втрачати, пильнуйте глобальну мережу.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №39 від 30.03.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта