Як будують містечко для переселенців біля аеропорту Харкова (ВІДЕО, ФОТО)

30.10.2014 07:00 Влада
Робоча зустріч представників України та Німеччини пройшла 29 жовтня в Харкові на місці майбутнього селища для вимушених переселенців з Донбасу.

Сторони обговорили технічні нюанси подальшого будівництва та підключення інженерних комунікацій.

Начальник дільниці компанії-підрядника «Спецбуд-3» Віталій Ганжа повідомив, що земляні роботи на майданчику, що займає територію в 9 тис. кв. м, будуть закінчені за день-два. З 30 жовтня будівельники почнуть прокладання мереж водопостачання та водовідведення.

Як зазначила референт відділу економічного розвитку та співробітництва Посольства Німеччини в Україні Даніела Бергель, будівництво селища для вимушених переселенців в Харкові ведеться швидше, ніж у Дніпропетровську та Запоріжжі, і це дозволяє говорити, що роботи будуть виконані в строк - до 20 грудня.

За словами голови ДСНС України Сергія Бочковського, на початку листопада до Харкова прибуде чергова партія гуманітарної допомоги з Німеччини для переселенців з Донбасу, яка складатиметься з медикаментів, побутової техніки, теплого одягу, технічного обладнання для будівництва модульних будиночків.

Нагадаємо, що проект з надання тимчасового житла жителям Донецької та Луганської областей в зимовий період реалізується на кошти, виділені урядом Німеччини Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ).

Автор: Администратор сайта