Як будують містечко для переселенців з Донбасу у Харкові (ВІДЕО)

10.10.2014 06:01 Влада
Офіційної адреси у майбутнього котеджного селища для переселенців ще немає. Але на перетині проспекту 50-річчя СРСР і вулиці Машинобудівної вже щосили йдуть роботи.

Зараз на будівництві вивантажують перші модульні будинки для переселенців. Почати встановлювати їх планують вже в понеділок. Поки ж робітники закінчують готувати майданчик для їх розміщення. 

Блоки-контейнери привезли з Німеччини - німецьке товариство GIZ повністю спонсорує будівництво тимчасового житла для приїжджих з Луганської та Донецької областей. Міська влада, у свою чергу, обіцяє не баритися, і відразу ж підвести до селища воду, електроенергію та каналізацію. Обігрівати будиночки будуть електроопаленням, а готувати їжу його жителі будуть на електроплитах.
Перший будинок з десяти секцій харківські робітники і німецькі інженери зберуть наступного тижня. Всі інші блоки привезуть до кінця листопада.

Чиновники обіцяють: Новий рік близько 400 переселенців уже відзначать в теплих будинках. Коли ж люди повернуться додому на Донбас, «містечко», за домовленістю з німецькою стороною, перейде у власність Харкова.

Всього Німеччина надіслала 745 тонн вантажів загальною вартістю 7 мільйонів євро, ще майже на 3 мільйони євро мають бути придбані й інші товари вже в Україні, повідомили у посольстві ФРН в Україні.

Розподіленням гуманітарної допомоги займатиметься Товариство Червоного Хреста в Україні. "Розподіл буде по п’яти точках у регіонах, а потім вже на місці наші структурні підрозділи разом зі службою надзвичайних ситуацій та Мінсоцполітики роздаватимуть людям, відповідно до того, хто де зареєстрований і до якої категорії отримувача належить", - прокоментувала генеральний секретар національного комітету Товариства Червоного Хреста в Україні Алла Хабарова.

Автор: Администратор сайта