Як і чому харківські міліціонери уникають відповідальності за хабарі

20.03.2013 14:48 Влада
http://obozrevatel.com http://obozrevatel.com
В минулому році було притягнуто до адміністративної відповідальності 19 співробітників органів внутрішніх справ Харківщини. А в 2013 році складено три протоколи щодо співробітників ОВС.

Про це повідомив начальник відділу Прокуратури Харківської області Андрій Бугаєв. За його інформацією, один з порушників — слідчий райвідділу міліції, він за непритягнення до кримінальної відповідальності, яка знаходилась у нього в провадженні, вимагав хабар 6 тис.грн. Цю справу передали іншому слідчому, але він продовжував спілкуватися з фігурантом справи, пропонуючи йому передати незаконну винагороду. Зрештою був складений протокол про прийняття пропозиції неправомірного збагачення, його направлено в суд, рішенням першої інстанції його засудили, визнали винуватим, наклали штраф. Він подав апеляцію, яка сьогодні розглядається.

Також протокол був складений щодо працівника ДАІ, який за нескладення протоколу про порушення правил дорожнього руху вимагав 1200 грн. Був складений протокол, направлений в суд, був визнаний винним.

Третій протокол був складений по працівнику кримінального розшуку, він разом зі слідчим супроводжував кримінальну справу і запропонував за вирішення питання про непритянення до відповідальності передати незаконну винагороду — 2000 грн. Був складений протокол і направлений до суду, йому винесли вирок, але він подав апеляцію.

- Всі співробітники внутрішніх органів до останнього намагаються виправдатися, свою провину не визнають, наймають адвокатів, - пояснює Андрій Бугаєв. - Це зрозуміло, адже якщо вони будуть притягнені до відповідальності, це поставить хрест на їхній подальшій кар'єрі, їх тоді звільняють, згідно із Законом України “Про засади протидії корупції”, вимогами статуту працівників органів внутрішніх справ. Вони заносяться у реєстр осіб, що були притягнені до відповідальності, і в подальшому не можуть влаштуватися ані в органи внутрішніх справ, ані на будь-яку службу.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта