Як Михайло Добкін перевіряє чиновників

22.08.2012 06:00 Влада
У губернатора на контролі У губернатора на контролі
Для контролю виконання наказів губернатора у ХОДА створений спеціальний підрозділ.

Про це губернатор Харівщини Михайло Добкін розповів в інтерв'ю "Главкому".

Ще одне питання в ключі виконання, або скоріше невиконання, адмінреформи. Після вашого приходу в обладміністрацію, її апарат приріс ще одним підрозділом, місія якого контролювати чиновників. Ваші опоненти вже назвали це опричнина. Ви настільки не довіряєте своїм підлеглим?

Я чотири роки працював міським головою і в структурі мерії було спеціальне управління, яке займалося контролем за виконанням доручень мера міста. Тут, в обладміністрації, такого не було. Я даю якісь доручення якого-небудь чиновнику, потім отримую письмову доповідь, що це виконано. Але жити очима цього чиновника, сприймати на слух його інформацію, це означає, жити у віртуальному світі. Ніколи в житті не виконуються доручення на 100%. Тому мені потрібно перевірити відремонтували чи ліфт у місті за сто кілометрів від Харкова, розрахувалися з людьми по паях у якомусь районі. Це потрібно бачити своїми очима. І коли чиновники знають, що їх можуть перевірити ще раз, у них інший рівень відповідальності.

Наслідки для тих, хто нібито не виконав ваші доручення, які?

Ось у мене є бігунок (показує на столі стопку зелених бланків). Отримуючи будь-який документ, я можу взяти скріпку і прикріпити цей бігунок і розписати на контрольне управління: «вимагаю перевірити достовірність інформації» та вказати терміни. Ці люди виїжджають, перевіряють викладену інформацію: перевіряють не в чиновників, а у людей на місцях і привозять мені доповідну записку. Якщо там щось не відповідає, я викликаю заступника, відповідального за цей напрям, викликаю чиновника з райадміністрації і розбираюся. Я не бачу в цьому нічого екстраординарного. Це звичайна робота. Люди в бізнесі контролюють своїх підлеглих, чому це не можна зробити на державній роботі? Мені це допомагає.

Джерело: Главком
Автор: Администратор сайта