Як отримати грошову допомогу на дитину. Нові правила

21.05.2013 13:55 Влада
http://adm-krestcy.ru http://adm-krestcy.ru
Зібрати довідок треба менше, а саму грошову допомогу тепер надаватимуть і жінкам, що народжують у СІЗО.

17-18 квітня 2013 року набули чинності постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2013 року № 233 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" та від 1 квітня 2013 року № 256 "Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми".

Ці зміни виключили з переліку документів, необхідних для призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, виписку або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних  осіб - підприємців.  

Відтепер органи праці та соціального захисту населення самостійного будуть отримувати необхідну інформацію користуючись  даними, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Крім цього, з 18 квітня право на отримання державної допомоги на дітей отримали жінки, що народили в слідчому ізоляторі або установі виконання покарань. Однак, про те, щоб жінці таку допомогу нарахували, має подбати СІЗО.

У десятиденний строк після отримання заяви матері про призначення допомоги адміністрація ізолятора або установи подає її заяву і копію свідоцтва про народження дитини до органу праці та соціального захисту населення.

При цьому, допомога призначається і виплачується в розмірі, встановленому для першої дитини, шляхом перерахування на відкритий у банківській установі вкладний (депозитний) рахунок дитини на підставі звернення адміністрації слідчого ізолятора або установи виконання покарань за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше ніж через 12 календарних місяців після народження дитини.     

Вкладні (депозитні) рахунки на ім'я дітей відкриваються адміністрацією слідчого ізолятора або установи виконання покарань.

Кошти, що зберігаються на рахунку такої дитини в банківській установі, можуть бути використані для створення належних умов для утримання та виховання дитини:
- матір’ю дитини - у разі звільнення її із слідчого ізолятора або установи виконання покарань за умови перебування дитини разом з матір’ю;
- батьком дитини чи опікуном, які забрали з відповідної установи дитину;
- дитиною після досягнення повноліття - у разі, коли кошти не були використані одним з батьків або опікуном.

Крім цього, Урядовим рішенням передбачено можливість проведення перерахунку розміру допомоги при народженні дитини для всіх отримувачів в період виплати за умови підтвердження  факту проживання та утримання з одним з батьків інших дітей, які не були враховані під час визначення розміру допомоги (наприклад, у зв'язку із не наданням заявником відповідних документів, які підтверджують факт перебування на його утриманні старших дітей).

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта