Одноразова матдопомога сім'ї загиблого в ході АТО військового. Хо має право

16.07.2014 12:09 Влада
http://news.bigmir.net/ http://news.bigmir.net/
Одноразова грошова допомога у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без установлення інвалідності військовослужбовців,

військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві (далі – одноразова допомога) виплачується відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (із змінами), у порядку, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2013 р. № 975. Як повідомили «СК» у Харківському обласному військовому комісаріаті, одноразова допомога – гарантована державою виплата. 

Одноразова допомога оформлюється та виплачується членам сімей, батькам і утриманцям загиблого (померлого), особам, звільненим з військової служби, – через обласні військові комісаріати; військовослужбовцям, військовозобов’язаним або резервістам – через військові частини, в яких вони проходять службу або збори.

Читайте також: Життя і здоров’я віддав державі. Що натомість?

Виплата одноразової допомоги не здійснюється, якщо описаний трагічний випадок є наслідком вчинення злочину або адміністративного правопорушення, дій у стані сп’яніння, навмисного спричинення собі тілесного ушкодження або самогубства (крім випадку доведення особи до самогубства, встановленого судом), подання особою завідомо неправдивих відомостей для призначення і виплати одноразової допомоги.

Для того щоб призначили одноразову грошову допомогу, треба пред’явити пакет документів в обласний військовий комісаріат (військовослужбовці – у військову частину). Якщо комплект неповний (наприклад, відсутнє свідоцтво про смерть у разі загибелі військовослужбовця), підстав для призначення одноразової грошової допомоги немає.
Згідно з порядком, комплект документів перевіряється та надсилається за належністю в Департамент фінансів Міноборони для розгляду їх спеціальною комісією. Потім документи подаються міністру оборони України для прийняття рішення про призначення одноразової допомоги. Після позитивного рішення міністра кошти надсилаються у відповідний обласний військкомат або військову частину для виплати одноразової допомоги отримувачам.

Виплата одноразової допомоги провадиться по черзі відповідно до дати подання документів після отримання Міністерством оборони коштів, передбачених на ці цілі.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта