Як переселенці з Донбасу обжилися у будиночках Меркель у Харкові (ВІДЕО)

23.03.2015 07:56 Влада
izvestia.kharkov.ua izvestia.kharkov.ua
Зараз у містечку проживає близько 370 жителів, серед них і 170 діток.

Біля об’єкта облаштовують зупинку. За безпекою слідкує муніципальна охорона, встановлені веб-камери.

Ззовні невмістка, а всередині тепла і затишна господа для великої родини. Дмитро, запрошуючи до свого нового дому, перш за все знайомить із сім’єю.

На руках — Кіра або Бусінка, як її називають близькі, поруч — Руслан, Ярослав, Вероніка, а ще двоє старших дочок — у школі. До "Міста надії" вони в'їхали у день відкриття. За два місяці житловий модуль став домом. При чому, зазначає господар, більш економним, ніж те житло, що орендували раніше.

Розповідаючи про новий дім, у чоловіка виринають з пам'яті спогади про залишене на Луганщині. Немов картинки з іншого життя. Повертатися сім'ї немає куди.
Сидіти, склавши руки, у цій родині не звикли. Тато Дмитро влаштувався на роботу. Спочатку взявся за першу ліпшу, нині перейшов на краще оплачувану. Схожі історії і в сусідів. А це — переважно або великі родини, або сім'ї, де є інваліди. От Ігор, учорашній шахтар, а нині ремонтник у модульному містечку, з дня на день чекає на поповнення.

Наразі у житті містечка активну участь беруть волонтери. Ті або приїздять допомогти, або везуть місцевих відпочити чи розважитись.

Джерело: 24 канал
Автор: Администратор сайта