Як військкомати та лікарі в Україні наживаються на мобілізації

26.02.2015 08:06 Влада
4vlada.com 4vlada.com
Служба безпеки України жорстко припиняє спроби посадових осіб отримати хабарі при проведенні мобілізації.

Лише за останні кілька днів викрито п’ять фактів вимагання та отримання грошей за ухилення від мобілізації і проходження служби в зоні АТО.

У Полтавській області затримали "на гарячому" заступника військового комісара одного з об’єднаних РВК. Майор отримав 2 тисячі гривень хабара від призовника за ухилення від мобілізації.

На Закарпатті гроші за звільнення від призову вимагав безпосередньо військовий комісар одного з ОРВК. Зловмисника затримано під час отримання хабара в 500 доларів.

Також на Закарпатті СБУ викрила т. в. о командира однієї з військових частин, який вимагав від свого підлеглого 5 тисяч гривень за невідправлення його до зони АТО.

У Хмельницькій області СБУ спільно з військовою прокуратурою гарнізону викрили та припинили протиправну діяльність лікаря районної лікарні, який вимагав і одержав неправомірну вигоду від призовника. Медика затримали у момент одержання 10 тисяч гривень.

Також на Львівщині викрито протиправну діяльність лікаря центральної лікарні, який за 7 тисяч гривень оформив фіктивні висновки про опікунство над інвалідами. Отримані документи двоє громадян України планували надати до ОРВК для ухилення від мобілізації.

Нагадаємо, на понад 500 «ухилянтів» від мобілізації в області передано заяви до міліції. Про хід мобілізації розповіли у комісаріаті Харківської області.

Як повідомив військовий комісар області, станом на 29 січня уже подано заяви на розшук 646 громадян, що ухиляються від мобілізації. Із них по Харкову – 379, по районах – 267. Тих, хто напряму відмовився отримувати повістки, уже 54. Вісім – у Харкові та 46 – в області.

Джерело: сайт СБУ
Автор: Администратор сайта