Яке виробництво приваблює китайців у Харкові. Коментар економіста

20.12.2013 17:39 Влада
http://www.radioscanner.ru http://www.radioscanner.ru
Для будь-якого виробника товарів і послуг найголовніше – мати ринок збуту.

 Це є запорукою отриманння нових замовлень, створення робочих місць,  завантаження потужностей. Відтак – у малого та середнього бізнесу з’являються  можливості для розвитку.

В цьому певен очільник Об’єднання організацій роботодавців Харківщини, голова громадської колегії парламентського комітету з питань податкової та митної політики, заслужений економіст України  Леонід Рубаненко.

Чималі надії роботодавці Харківщини покладають і на домоленості, що їх було досягнуто під час нещодавнього державного візиту до КНР Президента України Віктора Януковича.

«Президент України назвав розбудову економічної співпраці із Китаєм стратегічним напрямком зовнішньої політики. Щодо Харкова, то на мою думку, найбільш привабливими для інвесторів із КНР є системи керування, зокрема виробництва «Хартрону» і «Комунару». Натомість,  доцільно не лише продавати продукцію, що вже добре зарекомендували себе на світових ринках, а намагатись отримувати замовлення на розробку та  виробництво нових її зразків» , – говорить Рубаненко. За першочерговий напрямок співпраці очільник роботодавців Харківщини називає також залучення інвестицій до аграрної галузі та переробної промисловості.

Джерело: ОТБ
Автор: Администратор сайта