Які парки Харківщини забудовують незаконно. Перелік від прокуратури

09.04.2013 12:09 Влада
http://120612.ru/ http://120612.ru/
Прокуратура Харківської області провела ряд перевірок щодо додержання законності використання об'єктів природно-заповідного фонду.

 

У результаті перевірки знайдено ряд порушень законодавства.

Державне управління охорони навколишнього природного середовища в області не створило адміністрації для управління регіональними ландшафтними парками, зокрема «Печенізьке поле», «Великобурлуцький степ», «Ізюмська лука», «Парк дикої природи «Ольхова балка», «Червонооскільський» та «Сокольники-Помірки».

Крім того, набули масового характеру випадки незаконного будівництва на заповідних лісових ділянках, наданих у довгострокове користування. Також має місце самовільне зайняття таких земель та незаконної передачі їх у власність у низці районів області. Зокрема, у Красноградському, Дергачівському, Борівському, Вовчанському, Зміївському, Ізюмському тощо.

Загалом у 2013 році за результатами проведених перевірок органами прокуратури області розпочато 2 кримінальні провадження, внесено 44 подання, за якими відповідальності притягнуто 28 посадовців органів державного контролю.

Також заявлено 3 позови про відшкодування 1,7 млн. грн. збитків, заподіяних державі. Судами уже задоволено 2 з них на суму 901 тис. грн.

Автор: Администратор сайта