Які підприємства Харкова ухиляються від мобілізації. Інформація облвійськкомату

06.02.2015 07:24 Влада
zn.ua zn.ua
Уже на понад 500 «ухилянтів» від мобілізації в області передано заяви до міліції. Про хід мобілізації розповіли у комісаріаті Харківської області.

Як повідомив військовий комісар області, станом на 29 січня уже подано заяви на розшук 646 громадян, що ухиляються від мобілізації. Із них по Харкову – 379, по районах – 267. Тих, хто напряму відмовився отримувати повістки, уже 54. Вісім – у Харкові та 46 – в області.

Як і в попередні хвилі мобілізації, вручають повістки і на підприємствах. Військовий комісар Харківської області Дмитро Маліцький каже: і тут уже є випадки ухилення. На виклики військкомату не реагують акціонерна компанія «Харківобленерго», військове облікове бюро Південної залізниці, Харківське обласне управління «Ощадбанку» тощо.

ЦІКАВА СТАТТЯ? ЧИТАЙТЕ ПОВНІСТЮ МАТЕРІАЛ В ОНЛАЙН ВЕРСІЇ ГАЗЕТИ. КУПИТИ МОЖНА ТУТ

Ухиляються підприємства і від видачі техніки. Як і у випадку з військовозобов’язаними, до органів внутрішніх справ надходять відповідні заяви на керівників підприємств.

– Підприємства не дають техніку з різних причин. Хтось або не хоче її дати, або вона у нього несправна чи перебуває за межами області. З усіма причинами мають розбиратися органи внутрішніх справ, – каже Дмитро Маліцький.

У попередні хвилі мобілізації до адміністративної відповідальності було притягнуто сім керівників підприємств Харківщини.

Загалом, за словами Дмитра Маліцького, залучення техніки в період четвертої хвилі йде досить туго. Це частково пов’язано з тим, що її стан не відповідає технічним вимогам.
– Зараз в області така ж ситуація, що і в попередню чергу мобілізації, навіть складніша. План виконано на 7 %. Ми залучили автомобільну техніку великої прохідності, – розповів Дмитро Маліцький.

Усього необхідно близько 100 одиниць техніки.

В облвійськкоматі спростували чутку про те, що нібито не введений воєнний стан звільняє від покарання за відмову від мобілізації.

– Хоч воєнний стан не оголошено, «ухилянти» все одно понесуть покарання, – пояснив помічник обласного комісара з правової роботи Володимир Новіков. – Згідно з чинним законодавством, воєнний стан можуть вводити без мобілізації так само, як мобілізація може проходити без введення воєнного стану. Є окреме законодавство про воєнний стан і про підготовку до мобілізації. І саме за ухилення від мобілізації передбачене покарання.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" № 13 від 31.01.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта