Януковича та приспішників притягають до міжнародного трибуналу — заява Ради

25.02.2014 11:35 Влада
http://www.volynnews.com/ http://www.volynnews.com/
Рада схвалила заяву до МКС щодо притягнення до кримінальної відповідальності Януковича та інших чиновників.

Народні депутати України підтримали заяву до Міжнародного кримінального суду (МКС) про визнання Україною юрисдикції міжнародного кримінального суду, що скоєння злочинів проти людяності вищими посадовими особами держави, які привели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян під час мирних акцій протестів у період з 21 листопада 2013 р. по 22 лютого 2014 р. (№ 4269). За відповідне рішення проголосували 324 народні депутати.

Верховна Рада України цією заявою звертається до Міжнародного кримінального суду про встановлення винних у скоєнні злочинів проти людяності передбачених статтею 7 Римського статуту Міжнародного кримінального суду та притягнення до кримінальної відповідальності Президента України Віктора Януковича та інших посадових осіб, що видавали та виконували явно злочинні накази, які можуть бути встановлені прокурором Міжнародного кримінального суду.

"В діях низки службових та цивільних осіб, які діяли під керівництвом колишнього Президента України, є ознаки складів злочинів, передбачених Римським статутом Міжнародного кримінального суду. У ситуації, яка склалася, доцільним є використання юрисдикції МКС для розслідування даних злочинів та притягнення винних до відповідальності", - йдеться у пояснювальній записці до документу. 

За пропозицією народних депутатів, в ході обговорення у сесійній залі до переліку були внесені прізвища екс-голова СБУ Олександра Якименка, екс-голови ГПУ Віктора Пшонки, екс-голови МВС Віталія Захарченка.

За словами голови ВР Олександра Турчинова, після розслідування ГПУ та МВС до даного списку можуть бути додані у формі додатку інші прізвища українських високопосадовців, які також причетні до вказаних злочинів.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта