За енергозбереження у районах Харківської області заплатить Євросоюз

10.07.2012 12:47 Влада

До 160 тис. доларів виділить Євросоюз Харківській області на будівництво інноваційного обладнання для видобутку електроенергії.

Про це сьогодні в ході засідання обласної координаційної ради, на якому презентували черговий етап Проекту ЄС та Програми розвитку ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»-ІІ (МРГ-ІІ): «Підвищення енергоефективності регіонів», розповіла координатор ресурсного центру громад цього проету Галина Чала.

Пріоритетний напрямок конкурсу - удосконалення стратегії енергоефективності для соціальних об'єктів у сільській місцевості.

У кокурсі беруть участь 6 районів: Дворічанський, Великобурлуцький, Ізюмський, Борівський, Красноградський та Балаклійський.

В результаті з шести оберуть лише чотири райони, у яких будуть реалізовані вісім проектів з енергозбереження, тобто у кожному обраному районі реалізують по два проекти. Проекти пропонуватимуть самі громади.

Євросоюз профінансує 70% проекту (20 тис. доларів на кожен проект), 25% коштів надійдуть з місцевих бюджетів, 5% вкладуть самі громади.

Як повідомила голова Постійної комісії з питань бюджета Харківської обласної ради Людмила Нємикіна, обласний бюджет виділить 10% на фінансування цих проектів.

До 25 липня голови районів мають подати заявки на конкурс, а до 31 серпня буде визначено вісім громад, де будуть реалізовані проекти.

Строк реалізації проектів один рік- з вересня 2012 по вересень 2013 року.

Ірина Гудзь



Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта