За махінації із землею колишньому сільському голові загрожують десять років тюрми

28.08.2012 10:50 Влада
Сільський голова награбував на сім мільйонів Сільський голова награбував на сім мільйонів
Колишній голова сільради на Харківщині підтасовув рішення сесій, незаконно роздавав землю.

Встановлено, що посадовець, перевищуючи надані повноваження, без розгляду відповідних питань на пленарних засіданнях сесій сільської ради, підписав та видав завідомо неправдиві документи – рішення сесій. Внаслідок цього у власність громадянам із земель державної власності незаконно передані земельні ділянки загальною площею понад 9 га. Державі спричинено збитків на суму понад 7 млн. грн, повідомляє сайт облпрокуратури.

Прокуратурою Дергачівського району закінчено досудове слідство  у кримінальній справі стосовно колишнього сільського голови с. Руська Лозова  за фактом перевищення службових повноважень та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави, за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України.
 
Кримінальну справу із затвердженим обвинувальним висновком скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція першої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штраф від семисот п’ятдесяти до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
На даний час прокуратурою вживаються заходи щодо відшкодування збитків, заподіяних злочином, шляхом пред’явлення позовних заяв про скасування державних актів на право власності на земельні ділянки.

Автор: Администратор сайта