За оборудки із землею Харківська облпрокуратура порушила вісім кримінальних справ

06.02.2013 14:09 Влада
http://khersonline.net http://khersonline.net
У минулому році міжрайонною природоохоронною прокуратурою області порушено 8 кримінальних справ на суму понад 9 млн грн. за фактами незаконного вилучення земель лісогосподарського призначення, водного фонду та інших правопорушень.

Про це сьогодні повідомила прокурор Харківської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Тамара Кошель.

- Окрім цього нами було надано 70 представлень внаслідок чого до відповідальності притягнуто 120 осіб, з яких 110 — працівники контролюючих органів, - зазначила Тамара Кошель. - А ще розглянули понад 100 скарг внаслідок чого були скасовані відповідні рішення на суму близько 100 тис. грн.

Також Тамара Кошель розповіла, що в основному справи стосувалися незаконної передачі земельних ділянок. Зокрема, в одному з районів області колишній голова сільради в незаконний спосіб без прийняття сесійного рішення та оформлення відповідних документів надав земельну ділянку в розмірі майже двох гектарів. Суть полягала в тому, що ця земля постійно перебувала в користуванні одного з лісгоспів і взагалі не мала передаватися нікому іншому.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта