За оптимізацію штату робітників РДА та об'єднання деяких районів виступили у Добкіна

19.07.2013 06:52 Влада
http://www.baikal-daily.ru/ http://www.baikal-daily.ru/
На Харківщині вже понад місяць триває процес обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

На думку заступника головиХОДА Василя Хоми, вже давно потрібно оптимізувати органи місцевого самоврядування і зробити все для того, аби вони мали свої виконавчі органи.

- У нас виходить, що сільські, селищні та місцеві бюджети забезпечені власним фінансуванням в середньому лише на 10%, а решта це дотації, - підкреслив Василь Хома. - А потім ці бюджети не отримують державних коштів у повній мірі і тому виникають серйозні проблеми. Відтак, бюджети повинні формуватися знизу вгору. Ще одне дискусійне питання - значна структура органів місцевого самоврядування, яка потребує оптимізації. Свого часу, в країнах Європи під час оптимізації органів місцевого самоврядування штати були скорочені на 50%, а в Нідерландах взагалі на 70%. Тобто, у нас в сільраді є голова, бухгалтерія, секретар, а виконавчих органів немає. І на це витрачаються великі кошти. Ще одне важливе питання це реформування адміністративно - територіального устрою. На Харківщині є Печенізький і Коломацький райони, де кількість населення сягає до 8 тисяч мешканців. Але в них утримуються штати райдержадміністрацій, міліції, прокуратури тощо. Можливо, і тут слід об'єднати ці райони з більш великими регіонами. Та поки що про це говорити зарано, адже процес обговорення триває.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта