За забруднення повітря облСЕС наклала майже сто штрафів за півроку

21.08.2012 07:41 Влада
За порушення вимог санітарного законодавства з питань охорони атмосферного повітря за півроку фахівцями держсанепідслужби області оформлено 80 штрафів,

видано керівникам об’єктів 99 розпоряджень та пропозицій, направлено 6 інформацій та 2 матеріали до прокуратури, повідомляє сайт облСЕС.  

У поточному році на контролі санепідслужби Харківської області знаходиться 837 об’єктів, які мають викиди забруднюючих речовин в атмосферу із стаціонарних джерел викиду. Всього за І півріччя поточного року атестованими лабораторіями санепідзакладів області досліджена 17191 проба атмосферного повітря.       

За даними ретроспективного аналізу за станом атмосферного повітря встановлено, що протягом останніх років відмічається тенденція до зниження питомої ваги нестандартних проб атмосферного повітря: в Харківській області - з 3,5 % у 2008 році до 2,2 % у 2011 та 2,1% у І півріччі 2012.

    Таку тенденцію можна пояснити проведенням згідно пропозицій санепідслужби на більшій частині перевірених підприємств заходів з ремонту пило-газоочистного обладнання, озеленення території підприємств, щомісячної перевірки автотранспорту на паливну економічність відпрацьованих газів, а також проведенням в м. Харкові ремонту асфальтного покриття більшості центральних вулиць, оновленням технічно застарілого парку громадського автотранспорту, покращенням якості прибирання автошляхів.

У поточному році в досліджених пробах були виявлені перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій пилу неорганічному, вуглецю оксиду, формальдегіду, ангідриду сірчистого, азоту діоксиду, сірководню.

  

Автор: Администратор сайта