Закон про наклеп є передчасним для України – народний депутат О. Бондаренко

23.10.2012 12:19 Влада
http://tvi.ua http://tvi.ua
Контролювати роботу журналістів мають профспілки та громадські організації.

- Враховуючи поточну судову систему в Україні кримінальне покарання журналіста за наклеп є надмірним, адже у разі прийняття законопроекту можна зловживати цією статтею у майбутньому для розправи над небажаними журналістами, - сказала нардеп, перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко. – Тому на нинішньому етапі для України цей законопроект є передчасним.

За словами народного депутата, в Україні затверджені достатні штрафи за посягання на репутацію іншої людини при розповсюдженні неправдивої інформації. Крім того, контроль за роботою журналістів мають здійснювати громадські організації та спілки журналістів.

- Регуляцією має займатися медіаринок, тобто самі журналісти, без втручання державних органів, - додала Олена Бондаренко, пригадавши практику розгляду подібних справ комісією з журналістської етики при спілці журналістів України.

Нардеп завірила, що автор законопроекту про наклеп Віталій Журавський не планує вносити до нього жодних поправок, принаймні до кінця нинішнього скликання.  

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта