Залізничне сполучення між Києвом і Харковом було під загрозою протягом 10 днів. Подробиці

25.03.2015 15:33 Влада
rama.com.ua rama.com.ua
У Харківській області проведуть інвентаризацію всіх пожежонебезпечних об'єктів нафтогазового комплексу.

Про це під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

- Одним з таких доказів є газовий фонтан на свердловині № 2 «Водянська» Водянівського родовища, розташованого в Краснокутському районі області. Протягом 10 діб була значна загроза залізничному сполученню Харків - Київ, оскільки свердловина розташована в безпосередній близькості від залізничного полотна. Буріння свердловини проводило ТОВ «Полтавська бурова компанія». Оперативно-профілактичне обслуговування проводив аварійно-рятувальний загін Управління спеціального призначення державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області, який самостійно повинен був ліквідувати цю аварію. Однак він впоратися із ситуацією не зміг, і тільки підрозділ ДП «Лікво» ліквідувало подію, - розповів Євгеній Шахненко.

Заступник керівника області додав, що з усіма видобувними компаніями обов'язково необхідно укласти договори на профілактичне обслуговування. 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта