Завод Малишева від банкрутства врятував спеціальний статус. Боргів - майже мільярд

11.10.2014 14:28 Влада
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик

Про це сьогодні повідомив перший заступник генерального директора державного концерну «Укроборонпром» Сергій Пінькас.

За його словами Завод імені Малишева знаходиться в реєстрі підприємств, які не підлягають корпоратизації і є стратегічними для країни. Це означає, що їх не можна банкроти ти.

- Декілька років це підприємство заганялося у збитки. На сьогодні сума заборгованості складає біля 900 млн грн. загалом по підприємству. Воно знаходиться у процедурі банкрутства, яка юридично не може завершитися. Але є призупинення процедури стосовно списання, розпорядження майна тощо., - розповів Сергій Пінькас.

За його словами, заборгованість по заробітній платі складала близько 20 млн грн. Зараз вона сягає близько 5 млн грн. і найближчими днями має бути повністю погашена, в тому числі з допомогою «Укроборонпрому».

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко відвідав Завод імені Малишева та оцінив новий "Оплот".

«Укроборонпром» уже надав органам державної влади пропозиції щодо того, яким чином можна збільшити обсяг техніки, яка випускається.

- Ні для кого не секрет, що останні декілька років заводи грабувалися. І якщо брати ті ж самі «Оплоти», то кілька місяців тому, ми прийняли це підприємство разом із відставанням від графіку на 34 дні. Тобто ми фактично не могли відвантажити цю продукцію вчасно, - розповів Сергій Пінькас.

Зараз, за його словами, графіки надолужені. Уже є розуміння того, коли танки будуть виготовлені і поставлені. Проведена робота по закупівлі броні, комплектуючих і так далі.

За його словами, потужності Заводу імені Малишева зараз використовуються не вповні. Тому створено програму, згідно з якою з допомогою держфінансування можна покращити виробничу базу - закупити станки, верстати тощо. Це дозволить з кількості 5-7 вироблених одиниць на місяць вийти на 25-35 одиниць.

Інна Пирлик

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта