Землю під десять природних заповідників бронюють на Харківщині

11.03.2015 06:54 Влада
advocat-cons.info advocat-cons.info
У 2014 році було розроблено 10 проектів щодо створення нових територій та об’єктів природно-заповідного фонду на Харківщині.

Відповідні об'єкти будуть створені на території Балаклійського, Красноградського, Зачепилівського, Лозівського, Первомайського, Ізюмського, Харківського, Зміївського, Золочівського і Сахновщинського районів, орієнтовною площею 21 тис. га.

Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко. 

На даний час проводиться робота зі встановлення землевласників і землекористувачів на запропонованих під заповідання територіях.

Особливої уваги серед громадськості та мешканців Ізюмського району останнім часом набуло питання створення нового національного природного парку на базі регіонального ландшафтного парку «Ізюмська лука» Харківської області.

Цей унікальний природний комплекс у долині Сіверського Дінця на півдні Ізюмського району віднесено до складу Придонецького природного регіону загальнодержавного значення національної екомережі, де у 2003 році було створено регіональний ландшафтний парк «Ізюмська лука».

«З метою збереження ландшафтів у східній частині луки (поблизу с. Синичине та с. Яремівка) у 2014 році було розроблено проект створення ландшафтного заказника місцевого значення «Синичинський». Науковці Українського науково-дослідного інституту екологічних проблем вважають за доцільне створення національного природного парку «Ізюмська лука» на півдні Ізюмського району»,- сказав Євгеній Шахненко.

Харківському національному університету ім. В. Н. Каразіна запропоновано підготувати пакет матеріалів у відповідності до статті 51 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», який буде направлено на погодження до Міністерства екології та природних ресурсів України.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта