Журавлівська і Лопанська греблі Харкова в аварійному стані

12.05.2015 08:59 Влада
www.sq.com.ua www.sq.com.ua
Необхідна термінова реконструкція Журавлівської і Лопанській греблі. На реконструкцію Журавлевскрой греблі потрібно 3 млн 100 тисяч гривень.

Про це повідомив директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради Володимир Чумаков

За його словами, харківські греблі в аварійному стані. 

"Необхідна реконструкція Лопанській греблі - вона зараз в аварійному стані. Металоконструкції вражені наскрізний корозією. Ці споруди капітальному ремонту не підлягають. Гребля побудована в 1933 році для технічного водопостачання ТЕЦ-3. Для проведення проектно дослідник з робіт з реконструкції греблі необхідно 800 тисяч гривень", - зазначив Чумаков.

Також у Харкові необхідно розчистити русла річок. Основні річки, що протікають по місту - Уди, Лопань, Немишля і Харків. Загальна їх протяжність 55,4 кілометра.

"Щоб підтримувати санітарно екологічний стан річок необхідно чистити їх гирла з використанням спецтехніки. Для її придбання ми просимо 3,5 мільйона гривень. Також нам потрібно 12,2 мільйона гривень на розчищення русла річки Немишля від проспекту Тракторобудівників до вулиці Крупської. Раніше були виконані роботи на 1,85 мільйона гривень", - говорить Чумаков.

Комунальник каже, що кошти на дані роботи просять виділити з резервного фонду міста. Втім, скільки в реальності отримає департамент - питання. У минулому році було виділено менше 10% від запитуваних коштів.

Джерело: СтройОбзор
Автор: Администратор сайта