Змінено поріг звернень для розгляду електронних петицій

23.06.2016 09:14 Влада
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Депутати ухвалили проект рішення «Про затвердження Порядку розгляду електронних петицій, адресованих Харківській обласній раді».

Під час пленарного засідання V сесії Харківської облради 23 червня депутати обговорювали питання щодо визначення порога звернень від громадян для реєстрації електронних петицій для розгляду.

Так, спочатку депутати запропонували зменшити поріг із 10 тис. до 3 тис. підписів від громадян для того, щоб петиція була розглянута. Потім прозвучала пропозиція зменшити до 5 тис.

Депутати внесли масштабні зміни до обласного бюджету 

- Як районна рада, так і обласна має обмежену кількість повноважень. Я б не хотів, аби люди, які будуть звертатися з електронними петиціями, отримували у відповідь відписки, і їхня петиція не розглядалася. Згоден, треба планку знизити. Пропоную компромісне рішення у 5 тисяч підписів, - відзначив голова Харківської облради Сергій Чернов.

За основу проект рішення не прийняли, зрештою за пропозиціями депутатів визначили поріг у 5 тисяч підписів. Тепер для розгляду петиції обласною радою не менше ніж 5000 громадян мають підтримати її своїми підписами упродовж не більше як трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

Якщо цього не станеться, вона розглядатиметься як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян».


Подання електронних петицій до обласної ради стартує 1 жовтня. Відповідний розділ можна буде знайти на офіційному сайті Харківської облради.

Читайте також: Депутати облради звернулися до міністрів заради добровольців АТО 

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта